Tuesday, December 27, 2011

ayyen iman :jum ke sekolah...




 hello. hello. hello gades santek dan jejaka handsome. sumpah lama gile ayyen tak hupdate belog. okey . actually ayyen bercuti selama 10 hari ke some place yang buat saya tenang disana. tamo mantion tempat tu key . so before tu memang dah buzy memanjang . sorry  semua dan terima kasih tak terhingga kat sape-2 yang sudi bukak belog  ayyen dan jadi stalker. thanks sangat-2. ayyen sayang korang semua awww..


deman ombak rindu tak habes lagi niyh sampai deman kali keduanya sudah. hahaha. kejap je kan dah nak skolah balik. apalah cuti kejap je. masa cepat sangat berlalu lagi laju daripada  F1 korang perasan tak hape yang ayyen cakap nie. ada sedikit hyperbola disini.


teringat saat dulu-2. terkenang diruangan mataku ini. masa ayyen darjah satu. lagi 20 hari nak ke sekolah. tak sabar sangat-2 nak pakai baju sekolah, nak pakai kasut sekolah nak sandang beg nak jumpa kawan-2 baru. first day nak ke sekolah jam 6 pagi dah bangun mandi. sampai disekolah. mak nak balik taknak kasi. alah mana boleh .temankan ayyen kat sini lah. mulalah sesi menangis sampai hingus memeleh ke kaki. samapi sebulan kot. ayyen kan manja.. hehehe. okey lettuw . korang mesti lagi best kan?.

korang tak rasa ke situasi macam nie ---> baru je lagi cakap mcam nie. "weyh,skola dah mula bercuti..best weyh.." pejam celik tatap muka buku, pejam celik tatap muka buku..tade pulak adek2 semua hadap buku kan? tibe-2 dah nak skolah balik dah. barang-2 skola colour pink pun tak beli lagi kan? wahhh.. baguis sangat..


hoi adek-2 sekalian sedaq lah skola dah memanggil kamu semua tu. cikgu pun semangat bagai nak rak nak jumpa pelajar dia. so korang siap sedialah nak mulakan sekolah.. tetapkan azam ye adik-2.. jadilah pelajar yang cemerlang dari segi semua aspek!!!! gud luck students2 yang chomel!!!!!! love u all..okeyy.. tata ~~

Tuesday, October 25, 2011

belog hello kitty: terpegun dpt jumpa si gadis santek diana amir




   hah! dengan begitu gah nya sy nak buat entry yang cukup bagus ni. tapi korang kena buat perjanjian dulu  yang korang akan baca semua entry ni sampai dekat ayat "okey,bye" ! sebab ape sy cakap cmtu kat korang sebab entry ni salah satu entry pembunuh korang buat betry lappy korang habis. entry nie sungguh pnjang di mata korang tapi pendek mksudnya dijiwa korang. faham?=,-


  wahh..awesome tak dengan title tu kat atas sana? diana amer si gadis comel yang sekrang dah mula berjinak dengn bertudung dengan imej baru beliau cukup ayu di mata semua manusia. tak kenal sy sekeh kepala hang satgi. :P


 belum sampai point-2 kenalah ada introduction dulu . xkan essay korang trus isi kot .xdapat mark lah nampaknya , kan ? so nak intro dulu siapa kan diana amir ?
.
.
.
.
.
..
.
.

.
.
.
..
.
.
..

.
..

..
.
.
.
.
  tengok lat bawah.....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
ni lah gadis yang saya maksud kan. comel kan?
so balik pada title diatas. sy shuka sangat dapat jumpa dengan dia tau. saya ada ,korang ade ke? haha ! okeylah. sungguh gedik kan? xpelah .


actually sy jumpa si diana amir ni kat dlam mimpi je malam tadi .haha ! semua terkenakan. okelah tu daripada korang xdapat jumpa kan . hehe.. sorry ! oke, bye :)

 

Monday, October 17, 2011

belog hello kitty:: exam?




    hye semua.. morning everybody. nak hupdate belog ni dulu sebab kite ni kenalah rajinkan hupdate kan jangan nak jadi pemalas sangat walaupun hati menangis sebab masuk habuk kat dalam mata kan ?
so dengan ini ain sendiri pun tengah masuk habuk jugak ni.

balik pada kenyataan yang tertulis dengan penuh keyakinan pada dinding title kat atas tu . so ain nak buat kesimpulan sedikit pasal exam atau dalam bahasa melayu dipanggil peperiksaan . actually peperiksaan banyak jenis nak hambek lesen lori ke , kat u ke , kat sekolah ke blablabla . banyak lagi kalau tulis sampai seminggu akan datang pun tak habis lagi .

  apa korang nak cakap dan kata kan pasal exam ni? mesti kalau dengar exam dah mula bayangkan tekanan yag berlaku.pergh macam nak pecah otak dan kepala kena perah macam perah baju tu kan. soalan pulak mcam tak nak kasi orang jawapan langsung kan.

    tapi exam jugak menentu kehidupan korang . ha! jangan kasi exam majuk dengan korang nanti korang tak dapat exam dah ! so renung2kanlah !hahaha . nak diceritakan yang saya ni tengah stress sebab exam tadi .
dah tak boleh jawab nasib satu paper je sumpah bayak gila masalah dah tak tau nak buat macam mana .
sedih sangat . kita je yang tahu apa yang kita rasa . kita jugak hanya merancangkannya namun tuhan menentukan . so ain jawab lah exam dengan berbekalkan sedikit ketabahan di hati ini . syukur .

    to semualah , jangan tiru aksi ain ni okey kerana aksi ni boleh buat korang rasa nak terjun anak tangga setinggi 30 cm only . ain cakap macam nie sebab 109% ain yakin semua akan buat macam tu . okey.
ain ni bila exam pelik sikit nak dengar lagu so bila tengah jawab-2 exxam ain akan dengar lagu melalui ear fhone.. so aksi ini agak menyerabutkan kepala korang so jangan buat oke.!  mungkin korang akan jadi seperti dalam gambar di bwah . jangan . xsempat nanti so anda kenalah bersedia nak exam .xlah kot mengelabah macam lari kat hantu !hehe...
stress nya jawab exam!!!!! kata kan tidak pada tekanan yang melanda.. okey.. terima kasih !^^

belog hello kitty:: SEDEH GEGILE...




alahai .title pun dah nampak macam stress .kan kan? entah lah weyh . actually ain sendiri puntak faham . hari ni memang macam2 terjadi dah macam bertubi2 dek kesedihan melanda seperti dah jatuh tangga pulak timpa kat belakang. sumpah best kot. trylah pada insan yang belom merasai betapa nikmatnya jatuh ditimpa tanggan .selamat mencuba^^

apa dah jadi ni kechik?tatau .tatau . sedihnya . kau jangan nak bermanja kat belog nih .baik kau cakap apa dah jadi .weyh... yelah aku tade perasaan kan? kan ? kan? tulah sebab kau sesuka hati buad aku mcm doll.alah doll comeyh aku tak.okey tukar2 macam robot kod. okelah. kau tau tak . kau tau tak. kau tau tak. yang aku sumpah sayang kau. sayang kau. sayang kau.dah!penat! dah nak nangis dah.dahlah tadi kena pisau sebab duk fikirkan kau lah! kau apa tahu. lagi lagi tengok......................... buat aku menangis bagai.apa jadahnya.tulah tadi aku dah pesan dekat kawan2 tersayang aku jangan gatal2 gelak sangat.kang dapat lagi habuan yg best.k! lastly malam ni je aku nak cakap kat kau capital A yang aku sayang kau sangad2 and thanks kod buat aku sedeh gile..bukan selalu kan kau buat aku sedeh.^^apa pun aku tetap sayang kau! bye!@_@

Sunday, October 16, 2011

belog hello kitty:: luahan hati.... banyak ketawa menangis nanti



'banyak ketawa menangis nanti' nilah pepatah ke hape entah yang sentiasa kita dengar. betul atau tak allahualam. tapi bagi  ain sendiri benda ni betul. macam ada pengalaman nampak? memang lah ada pengalaman sebab hape tadi ain and the kawan tersayang nak gi ladies so time tu jugak kawan ain buat lawak.
apa lagi tergelak bagai nak rak sampai terjatuh and sakit perut bila ditengok orang sekitar malah orang alam sekitar pun kata kita org ni da sinting habis.


gelak.gelak.gelak.sapa tak heppy kan.best tapi tak fikir apa akibatnya.hambek kau nak! menangis tak berlagulah kau kat situ sorang2.  sapa suruh gatal sangat gelak sampai lupa dunia.

so dah dapat habuan yang cukup terbaik nih. apa dia? nangislah.nangis.nangis.nangis.
kenapa n mengapa?tibe2 sedeh.tu je.bengom tak?haha!kalau ain bengom awak pun bengom jugak.tehee! arghhhhhh. CAPITAL A! SAYANG AWAK!NAH! NTUK AWAK!AWAK!AWAK JANGAN BUAT LAGAK BODOH AWAK BOLEH TAK?RASA NAK SEPAK JE AWAK LAJU2! OKE BACE BENDA BWAH NIE N BYE!

<---"CAPITAL A,AWAK DENGAR SINI...AWAK TAHU X SAYA TERLALU SAYANGKAN AWAK.. SAYA TAHU SAYA BUKAN CINTA PERTAMA AWK TAPI SY NAK SY ADALAH CNTA TERKHIR AWAK..SY TAHU SY XSEMPURNA UNTUK AWAK,TPI SY BELAJAR JADI SEMPURNA DHATI AWAK..SAYA THU SY BUKAN NYA BAIK TAPI SY AKAN CUBA JDI YG TERBAIK UNTUK AWAK!!SAYA NAK AWKA JADI ORG TERAKHIR DLAM HDUP SAYA ♥ ITU JNJI SAYA PADA AWAK..INSYA ALLAH^___^"

Monday, October 10, 2011

belog hello kitty:: kehidupan suatu anugerah




attehhh....attehhh....dengan berbekalkan sedikit kerajinan ni lah ain hupdate belog. bukannya hapekan,bila kemalasan melanda semualah aktiviti yang sepatutnya berjalan dengan lancar menjadi tergendala dan lembab seperti memakain berokband.kenapa and mengapa?

setiap manusia mesti ada jugak erti kemalasan kan?tipu jika anda mengelengkan kepala menunjukkan tidak setuju. toin! di abad yg serba canggih dan segala keperluan hidup di darat serta dilaut pun makin mahal tetapi kehidupan tetap suatu anugerah??kenapa berkata sedemikian rupa??

tak perlu kot kita membodohkan diri bertanya kenapa  kan??semua pasti tahu jawapan yang tapi hanya berbeza2.. bukan pada paras air laut yang ada pasang surut atau langkah kaki.tapi pada pemikiran kita yang cerdas lagi bijak menyatakan jawapan sendiri..

bagi ain sendiri kehidupan suatu anugerah kerana  kerana dan kerana dengan adanya kehidupan and ujian oleh pencipta kita membuatkan kita makin tabah dan belajar dari kesilapan. biarpun badan kita tak sesuai dengan kerana terlalu kecik seperti semut.ain bukannya besar dan tinggi macam korang semua.anyways sekurang2nya ain menerima diri ini yang comot dan tak comel ni seadanya. nasib badan beginilah diriku.sobsobsob.terkilan sunguh rasa ini bila diri ini dipinggirkan jauh.eccehhh. berjiwanglah pulak bebeh.


okelah sayang mucuk. faham lah kehidupan suatu anugerah tu apa benda.so kita senyum tak perlu kata hape2.!byebyebye!sok exam.satu jadahpun xbuat persiapan.tehee muahhha!

Thursday, October 6, 2011

belog hello kitty:: BATU API??




 HELLO all.. hehe..dipetang hari ni barulah ain gatal2 nak hupdate belog nie dengan sedikit kekesalan berlaku dijiwa ini. kenapa rasa pelik sebab iman guna nama ain???actually iman pun ain jugak...so iman suka nama tu. boleh tak ian nak guna nama tu buat entry seterusnya? boleh oke!


korang.. what the BATU API??
hah!! cepat jawab..bagi ain sendiri maksud batu api nih berdsarkan kamus dewan yang besar bedengan yang mahal tu berkata orang yang meghasut..betul kan???


anyways. nenek ain selalu pesan jangan jadi batu api..walau si A tu cakap apa pun kat si B... or si B cakap kat si A pun...jangan bagitau takut jadi pergaduhan... betul tak??. So sampai sekarang ain masih ingat dan ain pun tak buat camtu...tapi ada orang cakap untuk kebaikan? apa kejadahnya? betul ke untk kebaikan..buat ornag gadoh adalah kan?? tak fahamlah..


hah ni dah mula nak membebel dah ni...kau jangan nak jadi batu api sangat oke..dan satu lgi yg si pendengar tu jangan nak main redah2 perli orang bagai... bab kata orang2 tua..sesuatu trjadi mesti ada jugak salah kita mengapa sesuatu berlaku kan??? so jangan asyik nak anggap diri sendiri tu perfect snagat nak main perli2 orang...sedar diri lah jugak!! oke.. sapa makan chili dia rasa pedas!terima kasih sebb bace ayat2 kat atas ni...oke..papai!!!:)

Tuesday, October 4, 2011

belog hello kitty:: luahan hati....



hi readers..and guy semua..maaf terlalu lama tak hupdate belog nih...perasan tak???belog saya dah berubah..penat gile setting and edit balik dah rasa tamo dah main edit2 nih..cukup memenatkan...so ni lah hasilnya.akan sentiasa di upgrade kan dari masa kesemasa..atehhh...

actually...saya hupdate entry at belog hello kitty nie ada sebabnya...entry nih khas untk seseorang...special..terlalu special...demikianlah isi hati seorang gades sekecil saya yang beringus...so..sob..sob...

cik puan..erhh.tersala pulak..ini kisah hati yang terlalu series and sangup terjun bangunan semata nak hupdate belog nih...

for dia...

"awak.actually awak akan baca jugak entry nie khas buat awak...awak...saya rindu sangat kat awak..saya rindu awak yang dulu...mane awak yang dulu??mane??saya dah xtau lagi dah..seandainya saya tau camne cara nak lupakan awak..saya buat..awak,saya cuba lupakan awak..cuba sangat...tapi xboleh..saya cuba terima orang lain dalam hidup saya..ternyata tak boleh..awak..awak xperasan pun kan dah setahun lebih kod saya tunggu awak...sekejap je kan??tapi bagi saya lama awak..saya rela single demi awak...awak..saya nanges bila rindu awak...saya rindu suara manja awak..saya rindu sms awak..keseluruhannya..saya sayang dan rindu awak..awak...semalam saya sms awak..sebab apa??sjak kebelakangan nie saya rindu sangat dekat awak...tulah sebab saya rendahkan ego saya,kuatkan hati saya dan rendahkan maruah saya buat muka xmalu sms awak..bila awak reply..saya menangis..saya rindu awak sangat...awakk??bila awak nak faham???awak diam tinggalkan saya sendirian..saya tercari2 awak..awak....bila saya menangis..awak tanya.. kenapa??awak nak tau?? awak...saya tak tahu kenapa sapai sekarang saya terlalu sayang awak..xpernah pudar dari hati saya... saya buat entry nie and daya taip status tentang awak n saya..saya dah xpeduli lagi dah...sape pernah ke buat cmtu sblum nie??? sumpah xpernah..sebab saya bukan jenis perigi cari timba..tapi kali nie..saya xtau..awak...awak nak tengok status sy tu kan..sebb apa sy mngis?sbb apa sy sms awak?? awak click link nie... sume terjawab...
1)status saya untuk awak...
2)saya terlalu syg awak..
3)segalanya karena awak...
4) miss awak!!!

awak bacelah...awak... awak hayatilah...demi awak..saya rela...demi cinta saya terhadap awak.. muhammad khairul hafizi..thanks sebb dah bace.."


lagu nie khas buat awak EG.....

terima kasih all the readers... please pray for me...:)

Monday, September 26, 2011

belog hello kitty:: hidup perlu beradab,bukannya biadap!!!




di kesempetan ini.sebelum beterry lappy habis nih siap warning lagi kat iman.iman nak hupdate satu kesah yang agak hot disebut2 sampai kering air liur.

kenapa perlu biadab???hahhh!! marah nihhh.kau engat kau tu bagus sangat ke??adalah iman terkenal dengan seseorang nie*bukan nak sangat kenal budak tuh..just ter*       time tu iman tengah lepak2 dengan kawan2 satu geng kat caffee..so dia datang..dengan lagak nye.memang kelas kau jah!!

tapi sayang mulut kau macam longkang.. tak tahu respect orang.sedap mulut dia je nak main hentam2 tegor orang dah tu suh orang ambil kerusi tuk dia.. bagus tak? minah  ke perempuan dia tu???

iman bukan ape..tak nak lah orang lain cop girl perangai macam sial kan???naudzubillah..sabar sesangat kan... sedeh jugak bila manusia dah lagak macam tu.selama hidup iman,xpernah pun iman buat mcm tu kat ornag or iman jumpa orang macam tu.dugaan sangat... tapi takpelah,terima kasihlah..


awak2 semua..iman tamolah oke buat camtu..kita orang islam,bangsa melayu..beradab lah..sopan lah..tak elok dipandang masyarakat..so renung2kanlah kan..sob..sob..sob.. laju gila taip nih.. takut betery habis.. tut. cepattt...........*sayang semua orang yang bace tau..komenlah..komenlah..hee*


meyh usha2 pepatah nihh....
*hidup perlu beradap,jangan pula biadap!!*


papai all^___^

Saturday, September 24, 2011

belog hello kitty::siapakah insan itu???




hi ladies and gentleman... how about your sweet saturday ??? *wahh..berdarah speking..*
lama jugak tak hupdate blog nih...dah bersawang dah ha!! ape dah jadik.. kenapa lah last2 syawal manyak open house terjadi..eccehhh...penat saya dibuatnya...


cik iman bukannya apa nak je tido kol 8 sebab apa penat sangat seharian ke sana ke mari.. hari ni iman 1 open house..1 majlis kawin and 1 event open house photog n talent yg diadakan di terengganu..pergi jugak kat event tu sebab diundang..sapa xnak di  beri kad undangan and semua photog terhandal turun ke terengganu kite,senyum sokmo...at hotel grand continental kuala terengganu..


pergi open house bende pertama dituju..satey..haha.. dah tu mkan sikit je nak cover sebab ade lagi tmpat yg perlu dituju.. lepas tu pergi ke kendiru kawen kakak kawan iman.. perghh..santek gile pengantin..serba pink..rasa saya pulak nak kawen..haha...

then solat  jam 12 tgah hari dah mula bergerak siap kan diri untuk ke open h tu.. perghhh..ramai gile orang... ade jugak photosg and telent serta model pom ade.. artis pun ada.. sharifah zarina awakkkk...
class gitu.. haha.. ada lagi artis xkenal lah saye... tapi yang paling heppy cozen saya pun ade..sape nak tau sape.. tuttt..mungkin anda xkenal dia..  pemilik lagu pujaan malaya~~~adzrin adzhar..


dia tu cozen saya.... saya sayang dia... okeylah ..tamo cakap manyak2 awarddd...tadi kan masa ngah makan2.. and lepas tu..saya duklah borak dengan cozen saya..maklumlah lama gila x jumpa.. banyak benda nak diceritakan.. bercakap tak ingat dunia  ang tau dak..

datanglah seorg lelaki... saya terpegun.. dalam hati berkata..ya allah.. betapa comelnya dia...manusia ke apa??? sungguh manis wajahnya..bersih sangat...dia tanya jam.. saya ckap dah jam 2.. dia mengucap.. dia cakap  nak pergi solat..rupa2 dia xsolat lagi... sungguh sempurna anugerah yg diberikan kepadanya....alhamdulillah...


sampai sekarang masih teringat wajahnya...tak tahulah nak cakap apa... tu jelah cerita hari ini....
pic??maaf lah.. cameera saya rosak.. hp pun rosak..so tade nak ambil pic.. just photog je ambil pic...  thanks to yg anjurkan open house tersebut..thanks jugak yg invate kasi kad bagai... and bersyukur tak terhingga kepada allah swt kerana beri saya kesihatan yg baik untuk bersama2 dalam menjayakan open2 house tersebut... saya baru belajar.sungguh janggal berada  dalam kupulan org yg otai and pro dalam bab2 photos and photog and talent2 yg santek... terima kasih semua..^___^

thanks all sudi baca..:)

Tuesday, September 20, 2011

belog hello kitty:: online semata update belog




hi dan hi all.. wahh....just call me im sinktan dripda iman...!!!! actually  im online nie just nak hupdate belog im yang dah 3 hari kod tak hupdate..alol0lol0..ciangnye belog muchuk im nihh...so malam nie..terpaksalah bukak laptop bagai and taip sebayak mungkin essay untuk belog ngok ngek nohh...haha...


im  hanya mengambil masa 5 mnit saja nak hupdate and im pun dah nak sleep..maklumlah tadi im mandi pakai mandiam gonsom bed time sebab tu nantuk..haha...takde lah..im  ambil masa nak rehatkan kepala hotak nie sebenarnya..taknak tido kol 3 pagi dah wei..ngantuk pagi la...

nie pun taip entryr ngah menguap...weiipppp..dah habis 5 minit...sat2...seminit lagi..hahah..masa tambahan... bole la.. heeee........ nah..ambiklah kat bawah nie..
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


bedegang im tepek picture im kat sini..semua ade.... senang dan simple.. haha..!!
selamat malam n terima kasih bace im punya entry nihh..mengarut mengabai sekali..haha..!! so abaikan yg xsepatutunya.. okehh... bye all!!

Friday, September 16, 2011

belog hello kitty:: sape ubah belog kami????




hi everybody.... selamat petang semua.. sure korang semua dah makan or lunch kan???lupa kat saye yupe..yelah.siapa lah sangat saye nie kan..sobsobsob...hingus dah meleleh mencecah ke buku lali sudaahhh...okeylah...

siapa lah yang menggangu ketenteraman awan nie p edits2 belog kami wei.....kalau aku tau..aku tibai ang tak cukup makan nohhh.....dua tiga hari lepas belog sayee...and sekarang belog adeq saye..^ain fateeha^
terkejut jugak kod bila sista saya chat tanye sebab dulu saya penah edits belog dia.. tekejut mak saye weiii....mane ade sya open belog lagi setakat hari nie.. sekarang nie baru log in belog...

nak edits belog adeq camne..belog say epom belom habis edits gara2 sume funtion belog jadi merah bagai..dah lah nak letak widgets tu susah wei...ang rasa rajen sangat buat jaat belog orang niehh..ang g bukak kedai... kedai mengedit belog...rm5.00 sebuah belog.berbaloi jugakkkk.....


ang tau dak..keje ang tu buang masa,buad saket ate org weii...sat..sat.. belog kakak saya pun kena jugak.......memang dah sejak kebelakangan nie ramai blogger menggemburkan pasal pecah masuk paswod belog..so anda semua berhati hati..jangan dijalan raya sahaja tau dakk...belog pom sebab ia hak asasi diri sendir..okehhh....

saya cadangkanlah anda change paswod every second..wakakkakaka.... so ambik tindakan bloggerrr!!!
save ur belover bloggg!!!!!^__________^

belog hello kitty:: ayyen iman dilamar???




hye all readers!! nak hupdate belog lah. disebabkan ramai kenkawan ayyen tanya pasal bende alas tajuk tuh. so nie entry full version jawapan original beb dari ayyen sendri. cam pemes lah pulak.nasib bukan retiss gitu.haha..

korang perasan tak ayyen nampak cam heppy kod. haha!! tadelah.okelah.back to our topic entry oke bebey!! by the ways.. lepas nie ayyen dah buang segalanya pasal this boy..and ayyen dah tak de lagi dah nak sedeh2... ..lantak die lah.. ayyen nak mulakan hidup baru dengan insan yang mungkin lebih sayangkan ayyen...

ayyen dilamar??? not imposible kan??? terkejut perut kod sampai terketar-2 tangan. sumpah tak percaya ayng dia betul-2 series dalam cinta dia selama ni. terharu sangat kod. belaja tak habes lagi ni. kerja tadak lagi ni. nak keje dulu . nak keje. nak rasa lelah penat berkeja. awak, thanks for propose tu. saya hargai sangat. sumpah sampai mengalir air mata. insya allah if ada jodoh. i will invate all for our happines day okey. buat masa ni nak fukos study sesangat.. study is first, my career is second and my love is last and will be first if u still be patient!! teruskan membaca.


korang percaya atau tak terpulanglah apa yg ayyen nak gtau nihhh... dia tunggu iman 4 tahun..wei.. lame beb... itulah kenyataan.. yang agak buat ayyen jatuh cinta kat dia... sapa sanggup camtu??haa!!ce korang cite...so sekarang ayyen still waits dia balik ganu sebab now die at umah umie die at kedah sebab dia tengah menjalankan rawatan susulan sebab die excdent last years...

bukan ayyen jual mahal segala.. actually ayyen ta berape pecaye cinta dia dulu sebab..iman nie siapa lah sangat.. lainlah die.. anak orang berada....mane taknye. anak kesayangan...handsome pulak tuhh. weii. x berani ayyen. macam  gagak ngen merak. bagai langit dengan bumi..pipit dengan enggan..ape lagi erk???
tulah die insan bernama capital A...tetapi bukan kerana paras dan rupa menyayangimu sepenuh hati..


so now..ayyen dah fikir masak2...ayyen accept dia sepenuh hati and kalau ada jodoh...insya allah...
doakan kami bahagia ye kawaN2 bloggers and kawan2 yg bace nie yupe......


korang layan lagu nie keyh..


terima kasih daun keladi,
lain kali bace lagi....
^___^

Thursday, September 15, 2011

belog hello kitty:: photoshoot raya!!!




alhamdulillah..usai sudah saya berphotoshoot raya saya....actually..saya dah tamo nak berphotoshoot nie lagi tapi nak buat macam mana.. insya allah..lepas nie dha takde dah.and nie last photosh....saya dah cakap akat photog yang nie last photos... maaf sebab saya sungguh nak concentrait kat study and my bisness only..

photoshoot kali nie dekat depan resort.... kornag kenal ke resort nie??mungkin tak femes,tapi full setiap hari..pemes lah tu kan.. haha!! okeh lah korang...actually yang photog ade sista saya sorang..so bestlah kan..sebab sume photog boy... mungkin saya nampak  gemokkk..wahhhh...raya katakan...ecceehh!!!.


saya suh kaka saye kasi pic die cakap lom edits..nahhh..bagi satu jee..tapelah kan..asal ade..wakakkakaka.......... tengokkk..kat bawah nie...
.
.
.
.
.
.
cakkkkk....
.
pic blom edits..harap maaf..kenal x tmpat tu??1 j 20m prjlnan ke destinansi..
ta smpat ltak tag photog lagi...tolong jangan curik oke.. gemokkk...
pink?always..hehe... okeylah.. baju sponsor from aida ainaris collection..


-->>nak tgtok lbih byak pic..nanti saya tanya photog mane belog and website dieorg oke..ade sesiapa ta shuka pic saya??silalah tekan pangkah..and ta kesah kod..belah lah....... bukan hape..jeles lah tu.. g lah ganti tmpat saya sebab saya dah nak bersara dah..wakakaka!!! terima kasih^____________^
.
.

belog hello kitty:: edit belog sanggup tak makan



hi readers... wahhhh...pandang atas jap semua.. bukan atas langit ke hape...pndang atas kat tajuk entry nih..wei..cik iman nie!!! ewahhh..sanggup tak makan sebab edits belog punya pasal...memanglah.. belog tu segalanya bagi saya..erhh.errhh..belog nie lah...wehh korang... harap2 iman tanak lah guna aku tuh..kasar sangat...iman nak guna saye jelah.. okeh tak???okelah...


by the ways.. perut tengah lapar nih.. adush... satu hari makan mee goreng jer..so tak makan nasi lagi...meyh lah sapa nak belanja..lanje lah saye..lanjelah..cam pakse pulak..adehh..=,=

weii..korang tak pasan ke belog iman dah berubah...berubah sangad.. but pink plus hello kitty ade lgi.. hehe...comel tak layout baru?alah..cakaplah comel...penat tau tak.dari petang tadi edit..makan terbengkalai...tido tak jadi.belog punya pasal..weii... tolonglah cakap comel..  cakap belog sudahlah comel bukan iman pun..pleasee..ceehhhhhhhhhh..hehe...

okeylah..iman mau kuar sat dengan kawan tersayang..mau p makan...sementara tuh charge lappy..
by the ways kornag semua..kalau tengok saya online diam je..bermkne bukan saya online or saya tinggalkan je camtu.oke....lepas nie jangan cakap saya sombong lagi..babap kangggg!!!!

okeehhhhh..nasi gorenga ayam memanggelku..hehe..papai all!!!!!!! ^___________^

Wednesday, September 14, 2011

belog hello kitty::iman to "AKU"




hi readers....dah agak lewat kod nak buat entry... tapi tak kesah lah kan..nak bace,bace je..tanak sudah lah..aku ta kesah..eccehh..jangan nak mengada sangat boleh tak cik iman oi!!


hari nie stress sangat sebab air takde..weiiii..awat nie..kenapa pulak..nak mandy pun ala kadar je..so mulalah iman melangkah kaki dengan laju nye menuju ke kereta dan bwak kete ke umah kawan tersayang...jauh jugak..perghhh..segar gile dapat mandi....thanks yaya salwa tumpangkan aden mandi..hihihi..... kawan iman nih perempuan lah..tamo fikir negetif...oke...


alahh.actually iman akan start setiap entry dengan menggantikan iman dengan aku..sebab lebih mudah iman nak write2 entry.oke..tapi kat luar ke percakapan ke iman ta biase guna bende alas aku nihh.. biase guna nama or saya awaa!! awwwmmmm...hehe...*iman dha cakap awal2 tau..so jangan kecik hati tau.besarkan hati anda semua.*




ngah best2 buat entyr layan lagu bruno mars tajuk grenade.. best meyh lagu tu buat aku terkesima..ecceh!.terkesima pulak die..okey ape!!.. okey lah..iman stop dulu entry nih.. panjang sangat susah pulak nak bace an...hehe....thanks for da bace2 n usha2 tau...nah!! muahhhh!!!!!!



terima kasih^___^

Tuesday, September 13, 2011

belog hello kitty:: kisah hidup aku




mate!!mate!! mate!! kenapelah malam nie sial sangat..wei..apekejadahnya ang tamau tydo..takkan tydo sejam stengah je kod mlam nie..wei..awat nie..semuanya tak jadi..esok ade test bagai...apa nak jadiklah..hek elleh.. nak ke kau fikir test yang belambak tu depan kau bagai ke kau nak fikir pasal si CINTA lebih???

WEI...toksah dok kalut wei...aku punya hati jugak bukan ang je..depa tau apa sebab depa takdak hati kod..bhahaha..oke tak iman cakap penang..?bukan apa miss kod semua org kat penang...adush...


ncamnie lah.bila mata taknak tydo mulalah merapu sampaikan garfu kat dpur boleh hilang...
lambat lagi ke pagi jam 7????lambat lg ka??awat nie???cepatlah jam berlalu..please....


kenape??bukannya apa pun..nak bangun and go to somewhere..nak g tnangkan kepala dulu bfore test... ya allah..apa dah jadi agak2 kat aku..cdah macam takde perasaan..abang cheq pulak nak marah2 gara2 iman ta bawak fhone kemana2... erk elleh...awex dia tamo contact...adeq dah besar meyh..please lah jangan jadikan adeq still budax2...rasa nak patahkan sim and buang je fhone dlam laut... pergi kau jauh2 fhone!!!!


sumpah!!!sejak start second raya hati tuh...aku langsung tak main fhone..tade sms ngen sesiapa just ngen abg aku,aunty aku,kawan baik aku,and  sista yana tu je..org lain hampeh tak dilayan.msg pun benda penting..
await ang jadi lagi tu???

aku dah puas dah ngen fhone..sume tuh hanyalah pentas kehdupan yg pnuh penipuan...aku fobia doe bab tipu menipu ni.. haa!!sebab tu aku nak kwan ngen boy aku sedikit memlih sbb kebanyakan nya penipu....seba  dulu lah kod..aku penah tertipu n ditpu hdup2 oleh sorg lelaki..n now,dia still dgn sandiwara dia.. bla la wei..sumpah aku benci dia and after aku tahu dia tipu aku tu,aku bersmpah ssah nak pcaye bagai and start pada hari itulah aku single hingga now.. sat..sat... kalau korang tengok imna buat relation kat pesbok,ke mane2 ke..maaf! tu hnyalah penipuan semata2... malas doe layan2 nie..

actually aku ade ex bf.. aku syg die kod... tapi restu family lebih penting dri segala2nya...so aku lepaskan die..lepas ktu baru aku nie gatal2 g accept mamat kuat tipu aku tuh..so smpai skrg....aku still songle mingle kod..and ade org aak cople aku cakap dah ade yg punye..sumpah kod kelakar...

by the ways,,aku penah kenal ngen sorg mamat nie 4 years ago..lama kan???first jumpa biasalah..dia pun kawan ngen aku..dia ckap dia falling in love dgn aku..first love..aku dono je..aku ta caye an.. bdw,tyme tuh aku still cople ngen first love aku yg dh meninggl tu..and apa korng tahu??


smpai skrg dia still waits aku..lama beb...aku pun mybe mula miss dia sebb dah lama tak mpa sebab dia excdent selaki ngen abg aku tahun lepas..n mcm2 jadik..abg amal n abg ag aku pun still ade at hosp and dia pun dah blik..tpi balik kedah..cdey meyh...tapi dia ckap nnti dah oke dia dtg blik..and dtg jumpa aku..


wei..sumpah aku ta sabar..nak jumpa dia...syaang die jugak kod... bila mata aku tak ngantuk mcm2 bnde aku cerita..dah nie belog aku ,suka hati lah kan.ewahhh..wei..korang..kornag tau tak lagu fair.terlanjur menyintai?? haa!!!dulu aku biase lepak2..adelah sorg kwa gurl aku ni. minah jwang..suka dgr lagu nie.. teringat pulak.. bilalah dpt lepak cm dulu beb..dulu aku pun xlah jiwang sangat..sebab dulu kiteorg shuka lepak2..korg tau kan..budak lepak mane suka jiwang...perghh tyme tuh.. bf pun takde... takde yang nak marah nk mesra ngen sape2 pun kan???kwan2 aku ramai boy... tuh la susaaa..kan....haha.. rindu semua.. dah 4 pagi pun...3 jam again..weii...cepatlah masa....test sok..doakan akuu...!!!!!!!!!!!!byee all!!!!!!!!

Monday, September 12, 2011

belog hello kitty::perkenalan wif sista




hye all~~~
aduh kenapalah kenangan..kenangan..kenangan perlu hadir dalam hidup ha???korang tau tak?? tulah,mak suh ke sekolah belajar ajen2 g ponteng panjat pagar bagai..dulu iman ada kenal sorang sista nie..dia tu frend uncle iman..iman syok dok main pesbok dlam bilik sorang2..ada org ketuk pintu..iman suruh lah masuk.. iman tatau sape an..so masuklah gadis comel molek..terkejut giler..iman pun belom kenal dia.. dia masuk kenalan lah kite orang...perghhhh...dia pun cam saye jugak suka dok cakap..pokpekpokpekpokpek....dulu je iman nie mulut murai..sekarang dah jadi pendiam...jarang sangat mulut murai...nama dia sis aya...cantek orangnya...


nak di jadikan corito...kita orang cakap pasal skoll.. tetibe die cakaplah pasal die dulu gengster..cam boy..wahhh...iman nie penakut...wakakaka!!hahaha..best sangat..xdelah iman boring..sorang2.. dia ceritalah tips ponteng yang berkesan..haha!!*tolong tutp mata dengan kertas jarang utk bace*

dia cakap..kalau nak ponteng..bila dah selangkah kedepan..jangan pandang belakang...haa!!! teringatlah cerita jangan pandang belakang..haha!!so try la erk..tapi iman takut nak buat.kot2 terpndang belakang de pengetua berjanggut,muka ganas.. haaa.lriiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!^___^

p/s:jangan tru aksi ini..and tade pic die..tu first kenal n first jmpa n smpai skrg dia da kawen..ta pnah jmpa dah.. insya allah...ada jodoh kita jumpa lagi..

sekian terima kasih^__^

Sunday, September 11, 2011

belog hello kitty:: perlukah saya menanti???




hye all...kenapa lah iman teramat malas mau hupdate belog nie.. *sobsobsobsob*..hurmmmm..takpelah...mungkin nie belog baru iman.belog nie iman cite2 sal hidup iman..event yg buat iman takkan lupa...orang yang iman sayang...semualah...terlakar kisah hidup iman..sesekali niat hati nak delete je belog nie.. tayah ade belog2 sangat..tapi sayang pulak..so takpelah..iman teruskan jugak even cite nie terkisahkan tentang hati iman..orang yang iman sayang...and semualah..buat iman terasa n menangis


dalam entry kali nie.mengisahkan kisah hati iman pada seseorang..tapi iman tatau lah kenkawan..siapa iman sebenarnya??ntahlah..manusia ke hantu..*lawak lah pulak* bagi dia iman takde perasaan.. iman sedar sapa ima,iman takde rupa yang cantik cam primadona bagai tapi iman ada perasaan.ada hati macam orang lain.tak tahu ke semua tu???

sejak kebelakangan nie mesti korang semua perasan kan*yang ambik berat je* semua entry pasal hati dan perasaan.perlu ke tepet bedegang kat belog semua nie??shuka hati iman lah belog iman... tak suka belah lah korang.pokpek..pokpek..pokpek..jeles cakap jeles..so easy kang??korang cakap je cam iman nie kalau dalam situasion cam iman nie.hahaha*tengah sedey smpah melawak*


dalam episode dichannel 12334 nie..harap korang semua boleh bagi pendapatlah..iman sedeh kod..iman tatau harus ke iman menanti domo??dia tak sayang iman pun..so iman nak buat keputusan nak lupakan dia..tapi bagaimana?? iman buntu.semua kenangan dengan dia hadir tiap kali cuba nak lupa dia.tolong iman semua..
tolong!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

iman rassa dah sampai masanya iman akhirkan penantian ini..and iman akan terima orang yang lebih sayangkan iman...sekian.terima kasih..

Thursday, September 8, 2011

belog hello kitty:: RINDU..RINDU..RINDU..




HAI ALL....new update hari nie.. malam nie iman amatlah touching... banyak gile masalah datang.
kena tipu dengan sallers lens lah hape lah...ishhh.. sumpah sedey tambah sakit ate...chill...


tapi satu hal yang iman tak dapat chill..iman rindu dia kenkawan bloggers... rindu sangat..
rindu suara dia... tibe2 tengah online.. tutttt... terlihat die online.. iman teringat suara dia bila kita org gelak same2.. rindu sesangat......rindu... sambil nanges buad entry nie ..tengah dengar lagu rindu setengah mati..


nak satu je pesan kat die.. if dia buka belog n bace entry iman kali nie.. iman nak gtau ka die.... benda kat bawah nie...


"awakkkk... saya rindu awak sgt.. sy dah xcontact awak cm dulu lg kan??sy dah xtanya keadaan awk lg kan?? sy dah xsemesra cm dlu lg kan dgn awak.. saya harap awak heppy dgn job awak.. sy  tak tanya keadaan awak sebab saya tahu awak dah pandai jaga diri awak..saya tak contact awak sebab saya tak rasa saya diperlukan disisi awak...saya cuba lupakan awak.tapi bila saya ada masalah.bila saya sedey.. saya teringat awak.. sy nak sms awak..sy padam blik..saya sayang awak sangat..sy reply komen awak pun buat awak sakit hati kan?knape??sebab saya nak lupakan awak buat selamanya...awak..raya saya langsung x bermakna..lantaklah.. awakk.....saya nak awak tahu..saya sayang sgt awak.. xtau dah nak kata apa..hanya air mata je mampu mengalir..sya xde org ain slain awak...sumpah saya cintakan awak!!."


 thank you bace touching2 iman nie...doakan iman yupe readers..:)

Wednesday, September 7, 2011

belog hello kitty:: raya ketiga




hello bloggers...readers and ladies and gentleman...
salam satu malaysia..*ecceh...nak speech pulak die*  mesti korang semua rindu new entry iman kan??? biasalh korang tau tak camna tips nak kasi rajin hupdate belog nie.. by the ways iman memang banyak cetira nak di share tapi camnie lah jadiknya..malas! anda semua tau kan ape itu malas.. erk elleh.korang pun ade jugak malasnye kan??? ngaku cepat... iman poke kangg!!*nak poke org konon!


korang tengok tak tajuk entry nie??tengok la..tengok la...*sobsobsob..sedang mengharapkan korang bace* tau kan??raya ketiga?? apa ade dengan raya ketiga iman kan.mane terbangnye raya kedua??haaaa!!jom usha2 satt!!! *muka blur nak tau..betul x???*


tadaaaa~~~
korang buat2 lah tekojut opocot mak santek berkebaya tapi gigi jongang macm halimah jongang...*pnjangnye die punya melatah..*

hope masih tak terlambat iman nak hupdate pasal raya ketiga nihhh!!!iman langkah oke!tade raya kedua lagi..*ewahh..malasnya anak dara*.wahai si teruna2 diluar sana ..ta payah lah nak masuk meminang saya.saya nie malas tapi rajin memasak!! malas hupdate belog jee!!!*eee..gediks*

raya kedua iman buad open house je.. close up pasal raya kedua..and back to raya keempat...ecceh!! tersyasyul pulak makcik nih! raya ketiga lah! oke.raya ketiga iman macam biasa...
by the ways..iman  pegy raya2lah!.. tu je nak cakap..bye!!
*errhhh.makcik!! update belog dulu!!ta abes cite lg nie...*


ha ahh!! raya datang lagi..iman berpakaian mini kurung moden.. berwarna pink.. ulang suara pink..
santek??iman takde lah secantek gadis2 auuwww diluar sana.. tade hots mcm dieorang..^_^

meyh nak shared pic iman dihari itu.malas sebenarnya nak bersnap picture nie.. tapi fikir2 balik tade pic pulak kan.. nie die..tadaaa!!!!!!auuuucakkkkkkkkkkkkkkkk!!


nak tengok lagi tengoklah kat fb iman!!oke..tq all!! thanks jugak bace entry yang ta oke nie....daaa~~~


Thursday, September 1, 2011

belog hello kitty:: mood raya pertama bersama tersayang



hello everybody..ecceh!!mula2 dah buat hot2..biasalah kan...bajet hot cikit kali nie..eh..suka hati aden ah,belog aden..ang ta shuka bole pangjah je trus...ta kesah larhh..peace nowar!!!apelah makcik nie membebel je nih!

okeylah...tamo sentap2..actually iman malas hupdate belog nie..bdw,nanti tade pulak kan entry pasal raya ruyu riyi nie kan..erk elleh..macamlah ade orang kesah..

raya??raya ke wei??tak rasa suasana raya pun if ade pun 20 percent je..mana tak nye semua rancangan  tergendala..macam line celcom pulak..so raya lah kat umah!!

hari raya mesti manyak masak..macam2 ada..but satay tade...blablabla..banyak ceritanya kalau nak dceritnya kan..so kita blablabla ajelah..:P

pagi2 raya lepas bersalaman bagai terus je snap picture..biasalah! dengan cozen2 tersayang.. thema iman tahun nie all in white..cewah.speaking konon..alaa! saja2 mengiprove bahasa inggeris nanti manyak vocabulary.. nah!!ambil semua picture nie..nak lagi manyak..tengok kat facebook iman!!!papai!

ada macam pengantin tak??aha!


nmpak gemox berbju putih..haha
*pic nmpak gelap fktor chaya dbelakang..
camera hancus:(
Add caption
camera hancus:(
bersama kozen tersyg..


maaf semua... cameera gyle ckit sebab saya punya fhone rosak..cameera saya pu rosak..so guna jelah mana yang ade...
apepun ade jugakkan dripada takde kan???saya ade..awak ade ke??cewahh!!selamat hari raya smua.
opsss..langit berbunyi guruh..takut...nak tutup stremix dulu..takot...papai^________^

Friday, August 26, 2011

belog hello kitty:: SERIK BERCINTA???




HELLO..HELLO.HELLO..
still ade yang belom tydo ka???hehehe....almaklumlah bila lewat malam sebok lah budak nie hupdate belog die nihhhh!! eeeee...sepak baru tau...kanggggg!!!!!tapi tamolah kan buad cmtu..sedeh meyhhh....

horeyy mood raye menjelma!dah tak sampai semngu lagi da nak raya! puasa jangan ponteng tau.. kat semua rakan2 blogger iman nie..jangan dok menadap lappy je.yuh kiamulai..insya allah..tiga malam terakhir..
sedih kod ramadhan dah nak tinggalkan kita semua... sob..sob..sob...

perasan tak tajuk entry nie.. zupppp...jom tengok and bace...belog hello kitty SERIK BERCINTA???
siapa tu???ceritanya cam nie...

actually after my first love meninggal dunia (tamo cite sedey,dah 4 tahun berlalu)..lpas 3 tahun..iman ade couple..but separuh jalan(ade sbb2 tertntu)..then iman terus tutupkan pintu hati g2..eccehhh..ade pntu ea.
dah tu.. tibe2...jeng.jeng.jeng.. tadaaaaa....ade la mamat nie hadir lam idop iman..... dari segi ayat.. semua bole cair.... iman time dia seadanya.... even umr kteorang agak berbza kod.. iman cuba mencintai dia.. and bagailah....so after iman da bole time dia dlam hati iman..

kantoi dia dah banyak tipu iman..iman still maafkan dia..then dia buad lagi.. dia buat salah tanak ngaku..
so oneday tu.tuhan still sayangkan iman and kebetulan kod.. tahu dia main belakang..
iman oke... maafkan..lpas tu..buat lagi..iman da betul2 fedup kod.. iman pun mntak clash.and iman dah betul2 ta bole sabar..

iman cople ngen dia dalam tengan bulan 12 tahun lepas.. then iman clash bulan 1 kod.. pastu iman ta bole tengok fb die segala... jadi meluat...kenkdang rndu jugak.... dia ade contact member iman cakap miss lah..hapelah..eee.sentap kan???

so... sampai sekaranglah iman single mingle balik......heeee... best hidup camnie... iman shuka cam nie..ta perlu jaga hati sesiapa.... sorry lah..iman ni jenis susah nak kawan ngen boy... tayah nak jadi kwan rapatlah...dalam hdup iman tade istilah kawan rapat lelaki..iman ta bole time...sorry...

ade pun kawan biase je..ta lebey2....so sorry key~~~~~~~~~
domo cute tu sape?????heeee~~~~~dis secter admirer kod..hehehe.. ^__^

papai semua..pagi!!!
p/s:ambillah iktibar dari cite iman nie...jangan tertipu cam iman..oraiteee...



Thursday, August 25, 2011




(▒)(▒)_______███☼████___(░)(░)
(▒)(▓)(▒)__ ███__ ██████ (░)(▒)(░)
_(▒)(▒)___██____███▒████ (░)(░)
_________██____███▒▒▄▒
__________██____█▒▒▒▒▒▒
___________██____ █▒▒▒♥__(░)(▒)
____________██_____▒▒___(▒)(█)(░)
____________ ██____▒▒_____(░)(▒)
_____________██__▓▓▒▓______█
________█✯ _██ ▓▓▓▒▒▒▓____█_█
_(░)(░)___███_ ▓▓_▓▓▓▓▓▓__ █▀
(░)(▒)(░)______▓▓_▓▓▓▓▓▓___█
_(░)(░)_____ _▓▓_▓▓▓▓▓_____ █
___________ ▓▓__▓▓▓▓_▓____▒░
__________ ▓▓__▓▓▓▓___▓__▓▒
_________ ▓▓___███❋█__▓▓_
________▒▒__ ♥▒▒♥▒▒♥▒
_______░___ ♥▒▒♥▒▒♥▒▒♥
__________ ♥▒▒♥▒▒♥▒▒♥▒▒
_________♥▒▒♥▒▒♥▒▒♥▒▒♥▒
________♥▒▒♥▒▒♥▒▒♥▒▒♥▒▒♥
______ ♥▒▒♥▒▒♥▒▒♥▒▒♥▒▒♥▒▒
_______________▓▓ ▓▓
_(▒)(▒)_________▓▓_▓▓
(▒)(▓)(▒)_______▓▓__▓▓
_(▒)(▒)_________▓▓__ ▓▓
_______________▓▓__▓▓
_______________▓▓ ▓▓
_______________▓▓▓
______████████▓
_______█☼█___██____(░)(░)
______███____ ██__ (░)(▒)(░)
______█_______██____(░)(░)
______________█☼█
______________█▀██▄


 ≧^◡^≦
salam sume... terkejut tak selpas lama pp ta update blog nie?? ape agaknye dah jdik ngen blog pp nie... hihihi... buzy sesangat...pp exam so memang buzy sesangat.... baru je nak pegang lappy... ade je kerja nak dbuatnya...  tengok je lappy.. uncle panggil suh pp jaga beby mushtaqim...

pp memang buzy tahap gabang(cam artis plak dah..hehe) pp sebenarnya ade something yg sangat buat pp heppy... pp nak share ngen u all semua tpi....... tapi..... tkootttt... u all... jelesss... hhehehhe.... actually... pp dapat 3 new beby skrg.... hehe... (jangan jeles)...

iman satin shawl???
~yupe... dis my local bisnes on9... doakan yupe tok pp... pp dah mula nak berdikari... hehe...
even pp nie manje tpi pp mmpu bedkari tau...(mengaku statement manje tu betol) jom2 la like page pp kat cnie..(promote) http://www.facebook.com/pages/Iman-satin-shawl/199651523412530 .. lawat2 la yupe... hehe... pp new lagi.. so ade pape salah.. tlg tnjuk ajar la yer... berckap sal tnjuk ajar nie kan.. teringat plak zaman2 skola2 dlu... "buah cempedak diluar pagar,ambik galah tolong tunjukkan,saya budak baru belajar,kalau salah tolong ajarkan" miss sesgt kat cikgu2 dlu(selamat hari guru cikgu.. nak bat entry hari guru khas tok all my tcer tpi keadaan tak mengizinkan pp)... so if apa pun sesorg ckgu tu buat kat kta..jgn lah berdendam.. niat mereka tok jdikan kita seorg yg cemerlang!!! so renung2 kanlah dan selamat beramal..hehe...

entry aien@iman@eyna mane???
~auuucakkkk!! mesti u all trtanya2 kan mane entry aien@iman@eyna yang pp janji nak buat kan?? maaf sesangat.. pp over buzy(dah mcm mak org) so x dpat update blog langsung.... laju sgta masa lari.. xsempat pp nak kejar..hehe.. penat~~~  inya allah nnti pp buat kehhh... syg u all...


~miss pp x??hehe... picture terbaru pp key... bila rindu nengok2 la yupe..hihihi..
iman lurve pink...




mataku sudah bolaattttt~~~~

~senyum tak perlu kata apa apa~
rindu x ngen budak nie?? hehe...

yes,statement betul pp dah belajar berdikari...
~hehehehehe... betol lah statement tu.. walaupun pp nie kategori insan yg sangat manja... tapi jangan anggap pp lemah tau..(cam g jim tiap2 ary)sejak bile pandai berdikari??? pp nie belajar berdkri sjak dlu lgi..tpi dlu pp malu2 kucing gitu.. susah r..hehe.. skrg dah byak sifu2 yg ckap.. tunjuk ajarku sifu..heheehhe... so pp belajar la ckit2...hehe... 

so... sekarang dah tahu kan kemana pp menghilangkan diri daripda update blog kan??? hehe... pp dan nantok la.. sekarang dah 2:47 AM... ayoyoyoyo~~~~  p tdor dlu ye kwan2 sekalian...
terima kasih sudi bace..:)







belog hello kitty:: asal usul dajal



pasti ramai yang nak tahu menatang apa dajal mengom nie kan??? meyh iman nak share..:)


Asal-Usul Keluarganya:
Dajjal adalah seorang manusia dari keturunan Yahudi. Dia bukan Jin atau apajua makhluk lain selain ia sebagai manusia yg ditangguhkan ajalnya “MinalMunzharin” seperti halnya Nabi Isa as yg di angkat oleh Allah swt ke ataslangit dan ditangguhkan kematiannya sehingga beliau nantinya turun semula keatas muka bumi ini lalu beliau akan mati dan di kuburkan di Madinah AlMunawwarah. Sama juga halnya dgn Iblis yg di tangguhkan kematiannya sehinggakiamat nanti.
Dajjal; ayahnya seorang yg tinggi dan gemuk. Hidungnya seperti Paruh burung.Sedangkan Ibunya pula seorang perempuan gemuk dan banyak dagingnya. MenurutImam Al Barzanji ada pendapat mengatakan bahawa asal keturunan bapanya ialahseorang Dukun Yahudi yg di kenali dgn “syaqq” manakala ibunya adalah daribangsa Jin. Ia hidup di zaman Nabi Sulaiman as dan mempunyai hubungan denganmakhluk halus. Lalu oleh Nabi Sulaiman ia akhirnya ditangkap dan dimasukkanke dalam penjara. Walau bagaimanapun kelahiran dan kehidupan masa keciltidak diketahui dgn jelas.
Sifat Badannya:
Hadis Huzaifah r.a katanya: Rasulullah s.a.w. telah bersabda: Dajjal ialah orang yang buta matanyasebelah kiri, lebat (panjang) rambutnya serta dia mempunyai Syurga danNeraka. Nerakanya itu merupakan Syurga dan Syurganya pula ialah Neraka(Hadis Sahih Muslim)
Ada beberapa ciri perawakan Dajjal yg disebutkan dalam Hadis Rasulullahsaw, diantaranya:
Seorang yg kelihatannya masih muda;Berbadan Besar dan agak kemerah-merahan;Rambutnya kerinting dan tebal. Kelihatan dari belakang seolah-olah dahankayu yg rimbun.
Dan tandanya yg paling ketara sekali ada duaertama: Buta mata kirinya dan kelihatan seperti buah kismis yg kecut,manakala mata kanannya tertonjol keluar kehijau-hijauan berkelip-keliplaksana bintang. Jadi kedua-dua matanya adalah cacat.Kedua: Tertulis didahinya tulisan “Kafir (Kaf-Fa-Ra)”. Tulisan ini dapatdibaca oleh setiap org Islam, sama ada ia pandai membaca atau tidak.Mengikut hadis riwayat At-Thabrani, kedua-dua tanda ini menjelma dalam diriDajjal setelah ia mengaku sebagai Tuhan. Adapun sebelum itu, kedua-dua tandayg terakhir ini belum ada pada dirinya.
Tempat Tinggalnya Sekarang:
Menurut riwayat yg sahih yg disebutkan dlm kitab “Shahih Muslim”, bahawaDajjal itu sudah wujud sejak beberapa lama. Ia dirantai di sebuah pulau danditunggu oleh seekor binatang yg bernama “Al-Jassasah”. Terdapat hadis mengenainya.. (tetapi terlalu panjang utk ditulis.. andaboleh membaca terus dari buku). Daripada Hadis ini jelaslah bagi kita bahawaDajjal itu telah ada dan ia menunggu masa yg diizinkan oleh Allah swt utkkeluar menjelajah permukaan bumi ini dan tempat “transitnya” itu ialah disebelah Timur bukan di Barat.
Berapa lama ia akan hidup setelah kemunculannya:
Dajjal akan hidup setelah ia memulakan cabarannya kepada umat ini, selamaempat puluh hari sahaja. Namun begitu, hari pertamanya adalah sama dgnsetahun dan hari kedua sama dengan sebulan dan ketiga sama dengan satuminggu dan hari-hari baki lagi sama seperti hari-hari biasa. Jadikeseluruhan masa Dajjal membuat fitnah dan kerosakan itu ialah 14 bulan dan14 hari. Dalam Hadis riwayat Muslim ada disebutkan:
Kami bertanya: “Wahai Rasulullah! Berapa lamakah ia akan tinggal di mukabumi ini? Nabi saw, menjawab: Ia akan tinggal selama empat puluh hari. Hariyg pertama seperti setahun dan hari berikutnya seperti sebulan dan hariketiga seperti seminggu. Kemudian hari yg masih tinggal lagi (iaitu 37hari) adalah sama seperti hari kamu yg biasa.Lalu kami bertanya lagi: Wahai Rasulullah saw! Di hari yg panjang sepertisetahun itu, apakah cukup bagi kami hanya sembahyang sehari sahaja (iaitu 5waktu sahaja). Nabi saw menjawab: Tidak cukup. Kamu mesti mengira hari itudgn menentukan kadar yg bersesuaian bagi setiap sembahyang..”
Maksud Sabdaan Rasulullah saw, ini ialah supaya kita mengira jam yg berlalu pada hari itu. Bukan mengikut perjalanan matahari seperti biasanya kitalakukan. Misalnya sudah berlalu tujuh jam selepas sembahyang Subuh pada hariitu maka masuklah waktu sembahyang Zohor, maka hendaklah kita sembahyangZohor, dan apabila ia telah berlalu selepas sembahyang Zohor itu tiga jamsetengah misalnya, maka masuklah waktu Asar, maka wajib kita sembahyang AsarBegitulah seterusnya waktu Sembahyang Maghrib, Isyak dan Subuh seterusnyahingga habis hari yg panjang itu sama panjangnya dgn masa satu tahun danbilangan sembahyang pun pada sehari itu sebanyak bilangan sembahyang setahunyg kita lakukan. Begitu juga pada hari Kedua dan ketiga.
Fitnah Dajjal:
Dajjal telah diberi peluang oleh Allah swt utk menguji umat ini. Oleh keranaitu, Allah memberikan kepadanya beberapa kemampuan yg luar biasa. Di antarakemampuan Dajjal ialah:
1. Segala kesenangan hidup akan ada bersama dengannya. Benda-benda beku akanmematuhinya.Sebelum kedatangan Dajjal, dunia Islam akan diuji dahulu oleh Allah dgnkemarau panjang selama 3 tahun berturut-turut. Pada tahun pertama hujan akankurang sepertiga dari biasa dan pada tahun kedua akan kurang 2/3 dari biasadan tahun ketiga hujan tidak akan turun langsung. Umat akan dilandakebuluran dan kekeringan. Di saat itu Dajjal akan muncul membawa ujian. Makadaerah mana yg percaya Dajjal itu Tuhan, ia akan berkata pada awan: Hujanlahkamu di daerah ini! Lalu hujan pun turunlah dan bumi menjadi subur. Begitujuga ekonomi, perdagangan akan menjadi makmur dan stabil pada org ygbersekutu dgn Dajjal. Manakala penduduk yg tidak mahu bersukutu dgn Dajjal..mereka akan tetap berada dlm kebuluran dan kesusahan.
Dan ada diriwayatkanpenyokong Dajjal akan memiliki segunung roti (makanan) sedangkan org ygtidak percaya dengannya berada dalam kelaparan dan kebuluran.
Dalam hal ini, para sahabat Rasullullah s.a.w. bertanya:”Jadi apa yg dimakan oleh org Islam yg beriman pada hari itu wahaiRasulullah?”Nabi menjawab:”Mereka akan merasa kenyang dengan bertahlil, bertakbir, bertasbih danbertaubat. Jadi zikir-zikir itu yang akan menggantikan makanan.” H.R IbnuMajah
2. Ada bersamanya seumpamanya Syurga dan Neraka:
Di antara ujian Dajjal ialah kelihatan bersama dengannya seumpama syurga danneraka dan juga sungai air dan sungai api. Dajjal akan menggunakankedua-duanya ini untuk menguji iman org Islam kerana hakikat yg benar adalahsebalik dari apa yg kelihatan. Apa yg dikatakan Syurga itu sebenarnya Nerakadan apa yg dikatakannya Neraka itu adalah Syurga.
3. Kepantasan perjalanan dan Negeri-Negeri yang tidak dapat dimasukinya:
Kepantasan yg dimaksudkan ini tidak ada pada kenderaan org dahulu. Kalauhari ini maka bolehlah kita mengatakan kepantasan itu seperti kepantasan jet-jet tempur yg digunakan oleh tentera udara atau lebih pantas lagidaripada kenderaan tersebut sehinggakan beribu-ribu kilometer dapat ditempuhdalam satu jam”… Kami bertanya: Wahai Rasulullah! Bagaimana kepantasan perjalanannya diatas muka bumi ini?Nabi menjawab:”Kepantasan perjalanannya adalah seperti kepantasan “Al Ghaist” (hujan atauawan) yang dipukul oleh angin yang kencang.” H.R Muslim
Namun demikian, Dajjal tetap tidak dapat memasuki dua Bandar suci umat Islamiaitu Makkah Al Mukarramah dan Madinah Al Munawwarah.
4. Bantuan Syaitan-Syaitan untuk memperkukuhkan kedudukannya:
Syaitan juga akan bertungkus-lumus membantu Dajjal. Bagi syaitan, inilahmasa yg terbaik utk menyesatkan lebih ramai lagi anak cucu Adam a.s.

~demikian la entry ckit2 yg iman dpat crik... mga dapat lesson dari entry iman kali nie erk... slmat beramal..jumpa lagi dlam next new entry..:)

Tuesday, August 23, 2011




selamat petang semua.........^__^


tarik nafas pepanjang nak hupdate belog....aummmmmmmmmmmmmmmmmmmm...fresh suda.maklumlah mendung2 tadi pagi hujan lebat..aden pun ta mndi lagi malasnye mak aihhhh....dah berbau da nie badan sampai effect ke tapak kaki suda..tipu je tu.!..

ngantuklah pulak rasa